За 6-те жертви на „Тракия“: Искат постоянен арест за шофьорката

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за шофьорката на реното, обвинена за тежката катастрофа на магистрала „Тракия“. В петък, 13-ти, автобус се обърна близо до Вакарел, шестима от пътниците загинаха, а десетки бяха ранени.

В събота прокуратурата повдигна обвинение на шофьорката, която в този момент е изпреварвала автобуса. Според разследващите тя е загубила контрол над автомобила си и е закачила автобуса, което станало причина за кървавия инцидент.

Жената е на 29 години от Плевен. Тя бе задържана първо за 24 часа, а впоследствие за 72 часа.

От прокуратурата съобщиха, че пробите й за алкохол и наркотици са отрицателни, а техническата експертиза на реното е показала, че колата е в изправност. Затова заключението е, че катастрофата се дължи на субективните действия на шофьорката.

В събота от прокуратурата обясниха, че плевенчанката има старо провинение на пътя, свързано с употреба на алкохол. Тя била и с отнемана книжка.

Преди дни наблюдаващият случая прокурор Мирослав Ангелов обясни, че на плевенчанката ѝ е повдигнато обвинение за причиняване на пътно-транспортно произшествие с повече от 2 жертви.

Сред загиналите в тежката катастрофа са били млада учителка от Сливен, волейболна треньорка от Габрово, 16-годишна ученичка, гастербайтер от Руенско, жена от Стара Загора.

Leave a Reply